Koper Dakwerken - Dakambacht | Uw dak ons Ambacht

Koperen dakbedekking

Koper als dakbedekking is een mooie en duurzame afwerking van uw pand, woning, dakkapel of schuur. Koper heeft de eigenschap te oxideren, waardoor binnen een paar weken de eerste glans van het materiaal verdwijnt en zich een bruine patineerlaag vormt. Na verloop van jaren verandert deze patineerlaag zich in de typerende groene kleur.Koper is zeer duurzaam en kan tot wel 80 jaar meegaan.

Dakbedekking met koper

Koperen dakbedekking kan zowel in roeven, felsbanen als losanges. Voorbeelden hiervan zijn te vinden in het fotoalbum. Bij het aanbrengen van koperen dakbedekking dient rekening te worden gehouden met voldoende ventilatie onder het materiaal, waardoor condensvorming wordt voorkomen. Koperen dakbedekking kan zowel gepatineerd als ongepatineerd worden geleverd.

Lees meer over koper als dak(afwerking)
Dakgoot koper afgewerkt

Koperen dakafwerking

Dakrandafwerking

Als dakrandafwerking kan worden gekozen voor een koperen sierlijst. Deze kan naar wens worden gevormd. Deze lijst wordt met klangen op de dakbedekking aangebracht. Deze dakrandafwerking kan gepatineerd of ongepatineerd worden geleverd.

Hemelwaterafvoer

Bij koperen goten horen koperen hemelwaterafvoeren (HWA-buizen), eventueel gecombineerd met een stalen ondereind.

Deklijsten en afdekkappen

  • Deklijsten: afdekking van de overgang van dakvlak naar muur of opstaande wand/rand.
  • Afdekkappen: afdekking van gevels, schoorstenen, muurtjes, luifels, erkers en vensterbanken.

Advies nodig?

Wanneer u twijfelt welke dakbedekking voor uw pand het beste is, kunt U ons altijd bellen via 075 640 74 14 voor een advies. Langskomen mag ook

Of mail naar info@dakambacht.nl