Lood Dakwerken - Dakambacht | Uw dak ons Ambacht

Dakafwerking met lood

Wij zijn gespecialiseerd in elk soort lood toepassing

Lood is materiaal dat al eeuwen in de bouw wordt toegepast. Tegenwoordig wordt lood vooral gebruikt om het vocht buiten te houden in dak- en muurconstructies. Vanwege de bewezen betrouwbare kwaliteiten is lood het meest toegepaste materiaal.

Lees meer over lood als dak(afwerking)
lood dakafwerking ventilatie

Voorbeelden dakafwerking met lood

Bouwlood

Bouwlood heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van alternatieve materialen. Het wordt gemaakt van gerecycled lood en na een lange levensduur wordt het opnieuw gebruikt. Bouwlood kent een aantal specifieke toepassingen, maar het wordt vooral gebruikt om op kwetsbare plekken het vocht buiten te houden, bijvoorbeeld: tussen schoorsteen en dak en tussen muur en dak van een gebouw. In de bouw wordt lood gebruikt om vocht te weren. Voor deze toepassing wordt het zogenaamde bladlood gebruikt. Het lood wordt bijvoorbeeld aangebracht tussen schoorsteen en dak, dak en muur (lodenslabben) en in de spouwmuur (spouwlood) van een gebouw. Bladlood is duurzaam: het gaat een (gebouw) leven mee.

Lood toegepast in de bouw, komt in aanraking met regenwater. Omdat lood een zeer stabiel metaal is, neemt het regenwater erg weinig lood op. Om die reden komt er zo weinig lood in het oppervlaktewater.

Toch heeft de industrie een aantal innovaties toegepast waardoor mogelijke zorgen nog verder worden weggenomen: Verkleining van het oppervlakte van het toegepaste lood (nog minder contact met het regenwater) en nieuwe samenstelling van het bladlood. Het bladlood wordt gemaakt van gerecycled lood. Na een lange levensduur wordt het lood volledig opnieuw gebruikt zonder dat de mechanische eigenschappen worden aangetast. Dit betekent een praktisch oneindige cyclus van recycling: een groot milieu voordeel.

Lood is een zeer betrouwbaar materiaal en is een deugdelijke afdichting die vochtproblemen en vochtschade voorkomt.

Bladlood

Bladlood gaat langer mee dan het gebouw en is onderhoudsarm. Bladlood laat zich in elke gewenste vorm plooien en volgt bijvoorbeeld naadloos de vorm van de dakpan. Door het hoge soortelijk gewicht van lood (11,3) blijft het aangebrachte bladlood (mits van de juiste dikte) onder alle weersomstandigheden zijn aangebrachte vorm behouden.

Advies nodig?

Wanneer u twijfelt welke dakbedekking voor uw pand het beste is, kunt U ons altijd bellen via 075 640 74 14 voor een advies. Langskomen mag ook

Of mail naar info@dakambacht.nl